Tres veïns de Moja han estat guardonats en el XIII Ral·li Fotogràfic organitzat a Vilafranca en motiu de les Festes de la Mercè. El certamen el convoca l’Associació Diafragma, la secció de fotografia del Casal, i es va realitzar durant el matí del diumenge 23 de setembre amb la participació d’una trentena d’aficionats a la fotografia. L’acte de lliurament de premis, va certificar el bon nivell que hi ha a Moja en el camp fotogràfic.

Ignasi Pellisa es va fer amb el primer premi, només superat pel premi d’honor atorgat al vilafranquí Jordi Ventura. Un altre veí de Moja, Ignasi Blanca, president de l’Associació Fotogràfica de Moja, obtenia el segon premi. La categoria infantil la va guanyar Sergi Pellisa, de 8 anys d’edat, fill d’Ignasi Pellisa.

Entre 10 possibilitats, es van triar a l’atzar tres temes per a que els fotògrafs aportessin les seves imatges. Van ser “panys o picaportes”, “línies” i “xemeneies”. Ignasi Pellisa explicava que la puntuació final era una mitjana de les puntuacions que cada fotògraf obtenia en cada apartat. Es dóna el cas que Pellisa va obtenir la segona puntuació més alta gràcies a la imatge que ell creia que seria menys valorada, corresponent al tema de “xemeneies”.

Obtenir premis com aquests “ajuda a continuar fent fotos”, tal i com resumeix Ignasi Pellisa.

Sergi Pellisa ens explicava que ja té la seva pròpia càmera de fotos, que utilitza per a captar imatges d’activitats en les que hi participa, com les del Casal d’Estiu. Ell mateix ens explicava que fa fotografies perquè li agrada i perquè segueix l’exemple del seu pare.